Kiaulpienių uogienė su citrina. Labai gardus, tačiau neįprastas receptas

Pavasaris yra geriausias metų laikas, nes viskas apsupta gėlių, užpildyta ryškiomis spalvomis ir atgyja. Labiausiai man patinka pavasaris tuo metu, kai žydi kiaulpienės. Atrodo, kad mažos ryškios gėlės jums sako, kad vasara jau yra labai arti. Jūs žiūrite į jas ir jūs negalite atsigrožėti.

REKLAMA

Kiaulpienių uogienė su citrina

Todėl nusprendžiau rasti naudingą žiedų panaudojimo būdą. Ilgai ieškojau, ką iš jų galima pagaminti, ir tada perskaičiau, kad kiaulpienių uogienė su citrina yra labai naudinga. Nusprendžiau gėles išsivirti ir likau sužavėta nepaprasto skonio.

KIAULPIENIŲ UOGIENĖ SU CITRINA

Jums reikės:

  • 250 kiaulpienių žiedų
  • 1 kg cukraus
  • 1 litras vandens
  • 1 citrina

Gaminimas:

Norėdami paruošti skanią uogienę, pirmiausia turite tinkamai surinkti gėles. Pirma, jums reikia rinkti kiaulpienes saulėtą dieną, kai žiedynai yra visiškai išsiskleidę. Antra, geriau pasirinkti gėles toliau nuo civilizacijos, tuomet uogienė bus naudingesnė.

REKLAMA

Surinksite 250 gėlių ir galėsite pradėti virti. Kiaulpienių uogienės receptas yra neįtikėtinai paprastas. Norint gauti sodrų gėlių skonį, rekomenduojama neplauti gėlių. Taip joje liks žiedadulkių. Tačiau, jei nesate tikri dėl gėlių grynumo, geriau jas nuplauti.

Kiaulpienių uogienė su citrina

Uogienei, mums reikia tik žiedlapių, todėl atskirkite žiedlapius į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu.

REKLAMA

Citriną supjaustykite, iš jos pašalinkite sėklas ir suberkite į gėles. Viską uždėkite ant ugnies, užvirkite ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies. Leiskite uogienei visiškai atvėsti, tada padėkite į šaldytuvą 10–12 valandų. Dėl šios priežasties kiaulpienės nuovirui suteiks savo spalvą ir aromatą.

Kiaulpienių uogienė su citrina

REKLAMA

Į išfiltruotą skystį įpilkite cukraus, mišinį uždėkite ant ugnies. Maišykite mišinį, kol cukrus visiškai ištirps. Virkite ant vidutinės ugnies apie pusvalandį. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Kiaulpienių uogienė su citrina paruošta!

Atvėsusi, uogienė tampa tiršta. Konsistencija labai panaši į šviežio medaus, bet koks skonis… Turtingas gėlių aromatas ir citrinos rūgštumas daro šią uogienę idealiu priedu prie blynų, ji puikiai tinka prie arbatos. Būtinai paruoškite pavasarį stiklainyje žiemai, nesigailėsite!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].