Pavasaris yra geriausias metų laikas, nes viskas apsupta gėlių, užpildyta ryškiomis spalvomis ir atgyja. Labiausiai man patinka pavasaris tuo metu, kai žydi kiaulpienės. Atrodo, kad mažos ryškios gėlės jums sako, kad vasara jau yra labai arti. Jūs žiūrite į jas ir jūs negalite atsigrožėti.
Todėl nusprendžiau rasti naudingą žiedų panaudojimo būdą. Ilgai ieškojau, ką iš jų galima pagaminti, ir tada perskaičiau, kad kiaulpienių uogienė su citrina yra labai naudinga. Nusprendžiau gėles išsivirti ir likau sužavėta nepaprasto skonio.
KIAULPIENIŲ UOGIENĖ SU CITRINA
Jums reikės:
- 250 kiaulpienių žiedų
- 1 kg cukraus
- 1 litras vandens
- 1 citrina
Gaminimas:
Norėdami paruošti skanią uogienę, pirmiausia turite tinkamai surinkti gėles. Pirma, jums reikia rinkti kiaulpienes saulėtą dieną, kai žiedynai yra visiškai išsiskleidę. Antra, geriau pasirinkti gėles toliau nuo civilizacijos, tuomet uogienė bus naudingesnė.
Surinksite 250 gėlių ir galėsite pradėti virti. Kiaulpienių uogienės receptas yra neįtikėtinai paprastas. Norint gauti sodrų gėlių skonį, rekomenduojama neplauti gėlių. Taip joje liks žiedadulkių. Tačiau, jei nesate tikri dėl gėlių grynumo, geriau jas nuplauti.
Uogienei, mums reikia tik žiedlapių, todėl atskirkite žiedlapius į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu.
Citriną supjaustykite, iš jos pašalinkite sėklas ir suberkite į gėles. Viską uždėkite ant ugnies, užvirkite ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies. Leiskite uogienei visiškai atvėsti, tada padėkite į šaldytuvą 10–12 valandų. Dėl šios priežasties kiaulpienės nuovirui suteiks savo spalvą ir aromatą.
Į išfiltruotą skystį įpilkite cukraus, mišinį uždėkite ant ugnies. Maišykite mišinį, kol cukrus visiškai ištirps. Virkite ant vidutinės ugnies apie pusvalandį. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Kiaulpienių uogienė su citrina paruošta!
Atvėsusi, uogienė tampa tiršta. Konsistencija labai panaši į šviežio medaus, bet koks skonis… Turtingas gėlių aromatas ir citrinos rūgštumas daro šią uogienę idealiu priedu prie blynų, ji puikiai tinka prie arbatos. Būtinai paruoškite pavasarį stiklainyje žiemai, nesigailėsite!