Blynai su bulvėmis ir svogūnais: patys skaniausi

Pasidarykite skanius įdarytus blynus namuose, kurios paruošite tikrai greitai. Šį receptą mums ruošdavo močiutė, kai vaikystėje lankydavomės pas ją. Puikus nepaprastų įdarytų blynų receptas iš YouTube platformos.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 ml kefyro;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos;
  • 150 g sūrio;
  • 200 g miltų.

Įdarui:

  • 2 svogūnų;
  • 1 arbatinio šaukštelio granuliuoto cukraus;
  • 500 g bulvių;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
  • augalinio aliejaus.

Gaminimo eiga:

Kefyrą supilkite į gilų dubenį. Įdėkite sodos, druskos ir sumaišykite šaukštu. Į masę supilkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Miltus persijokite per sietelį ir dar kartą viską gerai išmaišykite.

Minkykite tešlą rankomis. Bulves supjaustykite kubeliais ir supilkite į puodą su vandeniu. Įberkite druskos, uždenkite dangčiu ir virkite 10-12 minučių. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Svogūną apibarstykite cukrumi, išmaišykite ir kepkite 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Tešlą perkelkite ant miltais apibarstyto stalo ir padalinkite į 10 lygių dalių.

REKLAMA

Bulves sutrinkite, suberkite pakepintus svogūnus ir išmaišykite. Tešlą paimkite rankomis, į centrą dėkite bulvių ir svogūnų įdarą ir vėl uždenkite tešla. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite suformuotus paplotėlius ir kepkite ant mažos ugnies po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Galite patiekti.

Linkime jums gero apetito!

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].