Šaldiklis – puikus pagalbininkas žmonėms, mėgstantiems iš anksto pasiruošti pusgaminius arba norintiems ilgesniam laikui išsaugoti šviežias uogas. Tačiau nepamirškite, kad yra maisto produktų, kurių nederėtų užšaldyti.
Virti makaronai
Paruoštus makaronus galima laikyti šaldytuve, bet ne ilgiau kaip 2 dienas. Jei reikia juos užšaldyti, iš anksto paruoškite makaronus ir gerai sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Su aliejumi sumaišyti makaronai nesulips.
Gazuoti gėrimai skardinėse
Pakanka užšaldyti vieną kartą, kad atsimintumėte visą gyvenimą. Gėrimai skardinėse nėra tinkami dėti į šaldiklį. Užšalęs skystis plečiasi ir skardinė sprogsta. Ne tik neteksite gėrimo, bet jis užtykš ir ant kitų viduje buvusių maisto produktų.
Desertai
Jei po švenčių liko torto ir negalite jo greitai suvalgyti, neturite kito pasirinkimo, kaip jo atsikratyti. Šaldiklyje tortas sugers drėgmę ir suminkštės. Verčiau laikykite jį šaldytuve, bet ne ilgiau kaip savaitę.
Želė
Maisto, kuriame yra želatinos, negalima užšaldyti, nes užšaldžius susidaro kristalai. Dėl to želė praranda savo formą ir skonį. Šio tipo maisto produktai gali būti laikomi šaldytuve iki 6 mėnesių.
Padažai
Miltų arba kukurūzų pagrindo padažai ir skysti pagardai netinka šaldymui.
Žali kiaušiniai
Kiaušinių baltymuose vidutiniškai yra 76 % vandens. Todėl, jei užšaldysite žalią kiaušinį, yra didelė tikimybė, kad lukštas sutrūkinės, ir atsiranda pavojus, kad įvairios lukšto paviršiuje esančios bakterijos pateks į kiaušinio vidų.
Avokadas
Šaldyti avokadai praranda minkštumą. Avokadus galima laikyti uždarame maišelyje šaldytuve 1-2 dienas.
Bulvių košė
Bulvių košę užšaldykite tik kraštutiniais atvejais. Užšaldytos ir atšildytos bulvių košės skonis smarkiai susilpnėja.
Ar teko kada nors gailėtis, kad užšaldėte kokį nors maisto produktą?