Ne paslaptis, kad vaisiai yra labai naudingi žmogaus sveikatai. Geriausia vaisius vartoti pagal sezoną. Vasarą gausu įvairių uogų, o rudenį – obuolių, kurie yra ne tik pigūs bei skanūs, bet yra ir labai naudingi organizmui.
Visiems gerai žinomoje angliškoje patarlėje sakoma: „Suvalgyk vieną obuolį per dieną ir gydytojo nereikės“. Tai iš dalies yra tiesa, nes ekspertai iš tiesų rekomenduoja visiems per dieną pasistengti suvalgyti bent po vieną obuolį, mat juose yra gausu vertingų vitaminų.
Žinoma, reguliarus obuolių vartojimas stebuklingai neišgydys ligų, tačiau turės teigiamos įtakos organizmui. Taigi, kokios yra šių vaisių naudingosios savybės ir kaip jos veikia mūsų organizmą?
Obuolių nauda
Obuoliai yra vienas iš labiausiai paplitusių vaisių pasaulyje. Jie yra skanūs, pigūs ir gali būti valgomi tiesiai nuo medžio arba dedami į įvairius kepinius ar kitus desertus.
Tai ne tik skanus užkandis, bet ir vitaminų bomba. Juose yra C, E, B grupės vitaminų, beta karotino, magnio, geležies, fosforo, kalcio ir skaidulų.
Dėl šių ingredientų obuoliai padeda numesti svorio, o skaidulos mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Polifenoliai ir flavonoidai padeda sumažinti kraujospūdį.
Obuoliai yra naudingi ir širdies veiklai bei smegenims. Jie taip pat mažina uždegiminius procesus ir teigiamai veikia žarnyno veiklą.
Be to, obuolius geriausia valgyti šviežius, nusiskynus tiesiai nuo medžio. Taip pat nereikėtų lupti odelės, mat čia yra randama daugiausia skaidulų ir polifenolių.