Magija pasveikti!
Visi žinome, kad česnakas yra viena iš dažniausiai naudojamų virtuvės sudedamųjų dalių visame pasaulyje, ne tik, kad jis suteikia puikų skonį maistui, bet ir todėl, kad yra labai galingas ir gali išgydyti daugelį negalavimų.
Geriausias būdas gauti visus privalumus – naudoti jį neapdorotą. Vartojant česnakus, sumažinsite aukštą kraujospūdį ir cholesterolio kiekį, užkirsite kelią širdies ligoms ir širdies priepuoliui.
Be to, jis taip pat gali sustabdyti aterosklerozės veikimą. Taip pat, česnakai gali padėti jums, jei kenčiate nuo kasdieninių sveikatos problemų, tokių kaip gripas, karščiavimas, viduriavimas ir grybelinės infekcijos.
Česnakai taip pat gali susidoroti su osteoartrito, išsiplėtusios prostatos ir diabeto simptomais.
Žmonės turėtų vartoti česnaką kasdien, kad pagerintų savo imunitetą ir organizmo gebėjimą pašalinti toksinus, ir pamažintų riebalinį sluoksnį.
Česnakų su svogūnais ir imbieru derinys gali net detoksikuoti nuo chemoterapijos. Tai puikiai tinka sustiprinti imuninę sistemą ir padeda detoksikuojant organizmą bei numesti nereikalingą svorį.
Kaip vartoti česnakus?
Kaip jau minėjome, žalias česnakas yra geriausias, nes alicinas, veiklioji medžiaga, yra decentralizuojama kaitinant. Viskas, ką jums reikia padaryti, yra sutraiškyti ir supjaustyti česnaką skiltelėmis, palikite 15 minučių.
Kai tik sutrinate česnaką, suaktyvinama reakcija, dėl kurios alicinas tampa labiau prieinamas biologiniam įsisavinimui. Kitas svarbus dalykas yra valgyti česnaką tuščiu skrandžiu, nes jei skrandis perkrautas maistu, sunku apdoroti ir įsisavinti visas maistines medžiagas.
Česnakas ir medus
Visų pirma, supjaustykite 2-3 česnako skilteles į mažus gabalėlius, tada sumaišykite juos su šaukštu medaus. Kad jaustumėtės energingesni, subtilesni ir, svarbiausia, sveiki, turite naudoti šį vaistą kiekvieną dieną.