Vakaruose – avokadas , Rytuose – spirulina, o čia – urbečas. Šis produktas kilęs iš Dagestano. Pradžioje jis buvo ruošiamas tik iš medaus ir linų sėklų. Tačiau šiandien yra daug daugiau jo paruošimo galimybių. Pavyzdžiui, jūs netgi galite pagaminti Dagestano urbečą riešutų pagrindu.
Paruoštas produktas parduodamas ekologinėse parduotuvėse už didelę kainą. Žinoma, ne visi gali sau tai leisti. Todėl siūlome patiems pasigaminti šį supermaistą. Klasikinis, kreminis, su sezamo sėklomis, kokosu ar lazdyno riešutais. Kurį skonį pasirinksite?
Klasikinis urbečas su linų sėmenimis
Norint pagaminti šią pastą, jums reikės 300 g linų sėklų. Trinkite jas blenderiu arba kavamale, kol pradės išsiskirti aliejus. Tada į maltas sėklas įpilkite 1–2 šaukštelius skysto medaus, įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite.
Supilkite paruoštą masę į hermetišką indą, laikykite šaldytuve. Klasikinis urbečas stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su depresija. Ši pasta ypač tinka prie baltos duonos.
Kreminis sezamų urbečas
Urbečas iš sezamų turi subtilesnį skonį. Ir jūs jį patobulinsite sviestu. Norėdami paruošti pastą, 300 g sezamo sėklų sumalkite į miltelius. 250 g sviesto ir 2 šaukštus medaus ištirpinkite vandens vonelėje. Į šį mišinį supilkite susmulkintas sezamo sėklas.
Kruopščiai sumaišykite urbečą, supilkite jį į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Į dribsnius, košes ir jogurtus galima dėti paruoštą sezamų sėklų urbečą. Tai puikus priedas prie pusryčių.
Urbečas su chia sėklomis
Su chia sėklomis galite paruošti dar sveikesnį urbečą. Norėdami tai padaryti, pirmiausia ištirpinkite 100 g sviesto vandens vonioje. Maišytuve sumalkite 100 g chia sėklų. Tada užpilkite saulėgrąžų sėklomis. Dar kartą sumalkite.
Sumaišykite susmulkintas sėklas su sviestu, įdėkite 0,5 šaukštelio stevijos arba 1 šaukštelį skysto medaus. Sumaišykite ingredientus, sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Šį urbečą taip pat galima dėti į rytinį glotnutį.
Kokosų-migdolų urbečas
Šiam urbechui jums reikės natūralių kokoso drožlių (geriau pasigaminti jų patiems) ir migdolų. 150 g kiekvieno produkto supilkite į maišytuvo dubenį, sumalkite iki pastos būvio. Tada įpilkite 2 šaukštus agavos sirupo.
Sumaišykite ingredientus. Sudėkite pastą į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Tokį urbečą galima tepti ne tik ant skrebučių, bet ir iš jo paruošti pagrindą kokosų pyragui.
Šokoladinis urbečas su lazdyno riešutais ir datulėmis
Ar jums patinka šokoladinis riešutų kremas? Tuomet šis urbečas jums tikrai patiks! 250 g lazdyno riešutų sutrinkite trintuvu, kol riešutai išskirs aliejų. Tuo tarpu 10-12 datulių mirkykite verdančiame vandenyje.
Kai datulės išbrinks, nusausinkite jas ir pašalinkite kauliukus. Smulkiai supjaustykite minkštimą, suberkite prie lazdyno riešutų. Įberkite 1 šaukštą kakavos miltelių. Viską sumaišykite maišytuvu. Paruoštą masę supilkite į indą ir laikykite šaldytuve.
Dagestane urbečas yra tikras skanėstas, o graikinius riešutus įprasta užpilti medumi. pasigaminkite ir jūs šio skanėsto ir mėgaukitės juo! Skanaus!