Džiovintos slyvos – organizmui yra naudingos, dėl savo gydomųjų savybių. Naujausi tyrimai parodė, kad kasdien valgant 3 slyvas, organizmas išvengia įvairių lėtinių ligų.
Slyvose yra gydomųjų savybių, jose yra gausu sudedamųjų dalių, tokių kaip geležis, kalis, magnis, gliukozė, sacharozė, fruktozė, kalcis, fosforas, angliavandeniai ir baltymai. Kiekviena iš šių savybių yra svarbi įvairių ligų pašalinimui.
Džiovintos slyvos ir jų sultys gali padėti užkietėjus viduriams
Slyvos padeda viduriams, dėl jose esančių skaidulinių medžiagų. Dėl šios savybės slyvos užkerta kelią vidurių užkietėjimui: jomis užpildomas žarnyno turinys, be to, paspartinamas išmatų pasišalinimas iš organizmo.
Valgant slyvas, su vidurių užkietėjimu pavyksta kovoti sėkmingiau nei naudojant įvairius laisvinamuosius preparatus.
Kaip paaiškėjo, žmonės, tris savaites iš eilės kasdien suvalgydavę po 50 gramų džiovintų slyvų, pastebėjo palengvėjimą, sumažėjo pilvo sunkumas.
Slyvos gali sumažinti cukraus kraujyje kiekį
Šią ligą sukelia geležies trūkumas, dėl šio trūkumo labai sumažėja hemoglobino kiekis kraujyje. Vartodami slyvas, padidinsite geležies kiekį organizme ir tokiu būdu užkirsite kelią ligai išsiplėsti.
Džiovintos slyvos prisideda prie kaulų būklės gerinimo
Tai dažniausiai pasitaiko senatvėje, tačiau yra ypatingų atvejų, kai jauni žmonės kenčia nuo silpnų kaulų ir osteoporozės. Magnio ir mangano, esančių slyvose, derinys padeda stiprinti kaulus.
Slyvos padeda išvengti nuovargio
Nuovargis gali atsirasti dėl kelių veiksnių: streso ir per mažo cukraus kiekio kraujyje. Todėl slyvos suteikia jūsų kūnui energijos, vitaminų ir cukraus. Taip pat nuovargis gali atsirasti dėl širdies ar kraujagyslių sistemos sutrikimų. Dažniausi šios diagnozės simptomai yra aukštas cholesterolio kiekis ir kraujo spaudimas.
Slyvas labai lengva įtraukti į kasdienį racioną
Slyvas be jokio vargo galėsite įtraukti į įprastą mitybos racioną. Slyvas galima valgyti vienas. Iš jų galima plaktis tirštuosius kokteilius.
Šie kaulavaisiai puikiai tiks ir salotoms, pavyzdžiui, su špinatais ir bazilikais, su makaronais ir kepta vištiena, su avokadais, taip pat apelsinais, pankoliais ir svogūnais. Iš slyvų spaudžiamos ir sultys.