Pusryčiams puikiai tiks ploni, gležni ir gardūs blyneliai, taip pat blyneliai puikiai tinka prie arbatos kaip užkandis. Pora blynelių su įdaru gali pakeisti pagrindinį patiekalą.
Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad blyneliai – sveikas maistas. Tačiau, deja, juos valgyti galima ne visiems. Žmonėms, sergantiems tam tikromis ligomis, blynelių visgi derėtų atsisakyti.
Apie blynų žalą pasakojo mitybos specialistė Elena Solomatina.
Sergant cukriniu diabetu, virškinamojo trakto ligomis, blynus derėtų pašalinti iš mitybos raciono. Taip pat neturėtumėte jų valgyti, jei turite problemų dėl antsvorio, nes šis patiekalas yra gana kaloringas.
Be to, Solomatina pridūrė, kad blynus reikia kepti, o ne gruzdinti. Todėl keptuvę geriau tiesiog patepti aliejumi, užuot pylus daug aliejaus.
Taip pat ruošiant tešlą patartina naudoti kokybiškus miltus ir rinktis sveikus, o ne saldžius padažus.