Sveikas maistas neprivalo būti nuobodus ir beskonis!
Makaronai
Makaronai turi mažai riebalų ir druskos ir ilgesniam laikui suteikia sotumo jausmą, todėl rečiau persivalgysite ar pavalgęs norėsite užkandžiauti. Svarbiausia jų neskaninti riebiu padažu. Išbandykite viso grūdo makaronus su alyvuogių aliejumi ir trupučiu parmezano.
Raudona mėsa
Ją reikia tinkamai paruošti. Omeny neturimi šonkauliukai ar riebūs mėsainiai. Liesa raudona mėsa yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitamino B12, niacino, cinko ir geležies šaltinis. Mažomis porcijomis ji net gali sumažinti blogojo cholesterolio kiekį.
Riešutų kremas
Taip, jame yra gana daug riebalų. Tačiau tai daugiausia nesotieji riebalai, o jie naudingi sveikatai. Žmonės, reguliariai valgantys riešutus ar riešutų kremą, rečiau serga širdies ligomis ar 2 tipo cukriniu diabetu nei tie, kurie juos valgo retai. Riešutų kremas taip pat yra geras mums labai reikalingos medžiagos – kalio – šaltinis.
Šokoladas
Šokolade yra flavonoidų, kurie gali padėti apsisaugoti nuo ląstelių pažeidimo. Jie taip pat gali sumažinti kraujospūdį, pagerinti smegenų ir širdies kraujotaką bei sumažinti tam tikrų širdies ligų tikimybę. Geriausias yra juodasis šokoladas, nes jame yra daugiausia kakavos ir mažiausiai cukraus. Tačiau net ir vartojant juodąjį šokoladą negalima viršyti rekomenduojamų porcijų.
Kava
Įspėjama, kad negalima gerti kavos, jei yra širdies ligų ar insulto pavojus. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad net gausus kavos vartojimas nepadidina tikimybės susirgti šiomis ligomis. Tačiau per didelis kofeino kiekis gali padaryti jus nervingu ir pakenkti skrandžiui.
Ar mėgstate kuriuos nors iš šių maisto produktų, bet jų vengdavote, nes manėte, kad jie tik kenkia sveikatai?