Kai kurie žmonės tiesiog neįsivaizduoja savo dienos be puodelio aromatingos ir išbudinančios kavos. Šis gėrimas yra itin naudingas, jei naudojamas nedideliais kiekiais, tačiau nepaisant to, svarbu įsitikinti, kad vartojate natūralų produktą, mat kai kurie priedai kavą gali paversti žalinga sveikatai.
Kaip pataria specialistai, pirmiausia reikėtų vengti grietinėlės. Taip pat tiek baltojo, tiek rudojo cukraus, saldžių sirupų, šokolado ar zefyrų.
Svarbu suprasti, kad visi šie produktai gal ir paskanins jūsų rytinę kavą, tačiau sveikatai turės gan didelį neigiamą poveikį. Gali nukentėti jūsų žarnynas, prasidėti alergija ar uždegimas.
Be to, specialistai nerekomenduoja kartu su saldžia kava valgyti desertų, nes suvartojamo cukraus kiekį taip tik padvigubinsite, o tai taip pat neigiamai atsilieps jūsų savijautai.