Obuolių, burokėlių ir morkų sultys – tai gėrimas, kurį rekomenduoja išbandyti garsus kinų mitybos specialistas Cheng Lee. Šį sveikuolišką gėrimą paruošite iš 1 nedidelio burokėlio, 2 morkų ir 1 obuolio. Neabejokite: šis trio gali daryti tikrus stebuklus!
Burokėliuose, morkose ir obuoliuose gausu įvairių komponentų, kurie yra itin svarbūs mūsų sveikatai, todėl jų sultis rekomenduojama gerti tada, kuomet siekiama išvalyti organizmą nuo toksinų, ar tuomet, kada siekiama sustiprinti imunitetą. Šviežiai spaustas sultis kurį laiką palaikykite šaldytuve, o tuomet gerkite.
Kodėl verta išbandyti šį receptą?
Morkų, obuolių ir burokėlių sultys pasižymi šiomis savybėmis:
– inkstų ir kepenų detoksikacija
– vėžio prevencija
– imuninės sistemos stiprinimas
– odos atjauninimas
– skydliaukės veiklos palaikymas
– efektyvesnė svorio kontrolė
Dėmesio: šių sulčių nereikėtų gerti sergantiems cukriniu diabetu, esant viduriavimui ar kitiems virškinimo sutrikimams.
Obuoliai
Obuoliai padeda stiprinti širdį ir malšina troškulį, o obuolių sidro actas gali užkirsti kelią inkstų akmenų susidarymui. Tyrimai rodo, kad kasdienis obuolių valgymas (bent po vieną obuolį per dieną) gali sumažinti odos ligų riziką.
Remiantis Brazilijos tyrimo duomenimis, obuoliai padeda efektyviau mesti svorį. Dalis tyrimo dalyvių prieš pietus ar vakarienę suvalgydavo po vieną obuolį, ir vėliau paaiškėjo, kad jie numetė net 33% daugiau svorio nei kiti tyrimo dalyviai. Obuoliuose yra tik 50–80 kalorijų, juose nėra riebalų ar natrio, tačiau jie gali padėti greičiau pajusti sotumą.
Obuoliuose gausu vitaminų C ir A, fosforo, geležies, kalio (šis elementas padeda stiprinti širdį) ir kalcio.
Burokėliai
Burokėliuose yra betacianino. Tai – medžiaga, kuri padeda iš organizmo šalinti toksinus, ir užkerta kelią vėžinių ląstelių susidarymui. Šios daržovės padeda gydyti tulžies pūslės ligas, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat veiksmingai gydo podagrą.
Burokėliuose gausu vitaminų: B1, B2, C, taip pat ir folio rūgšties ir kalio.
Burokėliuose yra jodo, kuris yra ypatingai vertinamas dėl teigiamo poveikio skydliaukei. Burokėliuose taip pat yra aminorūgščių, būtinų raumeninio audinio vystymuisi. Burokėlių sultys mažina kraujospūdį ir padeda apsisaugoti nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
Morkos
Turbūt kiekvienas mūsų žino, kad morkos yra itin naudingos akimis. Jose gausu beta-karotino, kuris organizme virsta vitaminu A. (kuo intensyvesnė yra morkų oranžinė spalva, tuo daugiau jose yra beta-karotino).
Beta-karotinas padeda apsisaugoti nuo geltonosios dėmės degeneracijos ir kataraktos. Tyrimai rodo, kad morkos sumažina plaučių, krūtų ir storosios žarnos vėžio riziką.
Morkos mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, todėl reguliariai vartojant šias daržoves galima sumažinti aterosklerozės riziką. Morkose taip pat yra kalio, kuris reguliuoja natrio kiekį organizme. Šiose daržovėse esantys antioksidantai teigiamai veikia odą ir padeda apsisaugoti nuo įvairių jos ligų.