Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, tačiau kai kurie žmonės jų atsisako, nes nerimauja dėl svorio. Siekiant sulieknėti, badauti tikrai nereikia, paprasčiausiai reikia vartoti tuos produktus, kurie yra maistingi ir ilgą laiką palaiko sotumo jausmą.
Šiame straipsnyje pateikiame kelis produktus, kurie puikiai tiks pusryčiams.
Lašiša
Pradėję pusryčiams valgyti lašišą, be jos daugiau neįsivaizduosite savo dienos pradžios. Lašiša yra riebi žuvis, kurioje gausu sveikųjų riebalų. Ji nekaloringa ir ilgam suteikia sotumo jausmą.
Bet to, ši žuvis prisotins jūsų organizmą omega-3 rūgštimis ir baltymais, kas padės išvengti širdies ligų. Lašiša taip pat turi jodo, kuris yra itin reikalingas normaliam medžiagų apykaitos procesui palaikyti.
Taigi, pabandykite pradėti dieną su ruginiais skrebučiais ir lašiša – iš karto pajusite energijos antplūdį.
Kiaušiniai
Jų sudėtyje yra daug baltymų, kurie numalšina alkio jausmą. Neatsisakykite ir trynio, nes jame gausu vertingų komponentų.
Kiaušiniai taip pat yra vienas pagrindinių sveikųjų riebalų šaltinių, todėl teigiamai veikia bendrą savijautą ir neleidžia persivalgyti. Jei norite numesti svorio, geriau atsisakykite sūrio ir sviesto, nes tai yra sotieji riebalai.
Obuoliai
Šie vaisiai naikina visceralinius riebalus, su kuriais kiti produktai sunkiai susidoroja. Obuoliai padeda ne tik atsikratyti papildomų kilogramų, bet taip pat sutvarkyti ir medžiagų apykaitos sutrikimus. Taip yra dėl to, kad šiuose vaisiuose gausu pektinų, kurie neleidžia ląstelėms pasisavinti riebalų.
Greipfrutas
Tai yra būtinas produktas bet kurioje dietoje. Jei pusryčių metu suvalgysite vieną greipfrutą, dienos eigoje suvalgysite mažiau kalorijų, nes ilgiau jausitės sotūs.
Tiesa, patartina valgyti neapdorotą vaisių, nes jei iš jo gaminsite kokteilius ar kitokį maistą – organizmas nepasisavins visų naudingiausių komponentų.
Chia sėklos
Jos yra priskiriamos supermaisto kategorijai dėl savo naudingų savybių. Chia sėklose yra daug skaidulų, kurios padeda stabilizuoti virškinimo procesą.
Jas galite dėti į salotas, dribsnius, kokteilius, pudingus – taip pusryčiai taps daug sveikesni.