Mūsų kūnas yra užprogramuotas atsikratyti šlapimo rūgšties. Jei rūgštis gaminama dideliais kiekiais ir nepašalinama iš organizmo, ji išprovokuoja įvairių sveikatos problemų vystymąsi: inkstų akmenis, sąnarių skausmą, podagrą ir kitas ligas.
Kai reguliariai valgome didelius kiekius gyvūninių baltymų, mūsų kūnas sukuria medžiagą, vadinamą purinu, ir būtent dėl to atsiranda šlapimo rūgšties kristalai.
Kai rūgšties kiekis organizme padidėja, galime kentėti nuo:
- Metabolinės acidozės;
- Odos problemų;
- Sąnarių skausmo;
- Inkstų ir inkstų akmenų ligų;
- Leukemijos;
- Diabeto;
- Podagros.
Laimei, yra maisto produktų, kurie padeda kovoti su šia problema! Pristatome jums 10 efektyviausių, kuriuos turėtumėte naudoti reguliariai.
Brokoliai ir agurkai
Šios daržovės gali sumažinti rūgšties gamybą ir kristalų susidarymą. Paprastai jie susidaro aplink mūsų sąnarius, todėl atsiranda skausmas ir sąnarių deformacija.
Bananai
Bananai, kuriuose gausu kalio, labai svarbūs norint sumažinti šlapimo rūgšties kiekį organizme.
Morkos
Reguliariai valgydami morkas galite išvengti rūgšties kaupimosi, taip pat pagerinti bendrą savo sveikatą.
Vyšnios
Šios skanios uogos sugeba normalizuoti šlapimo rūgšties lygį. Kadangi jose yra medžiagos, vadinamos antocianinu. Be to, jos neleidžia susidaryti kristalams aplink sąnarius.
Vanduo
Gerdami vandenį galite ne tik sumažinti rūgšties kiekį, bet ir pašalinti iš organizmo toksinus.
Salierai
Dažnai vartodami salierus galite išvengti rūgšties sukeltų komplikacijų, taip pat sumažinti jos kiekį.
Obuoliai
Reguliariai valgydami obuolius, galite detoksikuoti savo organizmą. Jie taip pat padeda pašalinti šlapimo rūgšties perteklių.
Citrina
Pašalinti šlapimo rūgšties perteklių ir išvengti daugelio sveikatos problemų padės reguliariai geriamas vanduo su citrina. Gerkite jį visada praėjus 30–40 minučių po kiekvieno valgio.
Žalioji arbata
Geriant žaliąją arbatą sumažėja podagros išsivystymo rizika, taip pat ji padeda kovoti su hiperurikemija. Kiekvieną dieną rekomenduojama išgerti 1–2 puodelius žalios arbatos.
Svogūnų laiškai
Šlapimo rūgšties pertekliaus organizme galite išvengti valgydami svogūnų laiškų salotas, pagardintas citrinų sultimis ir alyvuogių ar linų sėmenų aliejumi.