Apie sveikos mitybos svarbą ne kartą kalbėjo mitybos specialistai. Dabar apie tai kalba ir onkologai. „Mes esame tai, ką valgome“ yra puiki frazė, apibūdinanti žmogaus sveikatą. Onkologas Aleksandras Degtyarevas teigia, kad yra produktų, mažinančių vėžio riziką.
Šio sąrašo viršuje yra grūdai, švieži vaisiai ir daržovės, kuriuose gausu skaidulų. Riešutai ir ankštiniai augalai yra vertingiausi maisto produktai. Nereikėtų atsisakyti riebių žuvų veislių, kuriose gausu omega rūgščių. Jos turi apsauginį poveikį žmogaus organizmui.
Žuvis ir jūros gėrybės turėtų būti valgomos bent 3 kartus per savaitę. Tačiau bulvėse ir burokėliuose yra daug krakmolo, geriau jų atsisakyti. Būtinas yra švarus, filtruotas vanduo (jokiu būdu ne distiliuotas, kuriame nėra svarbių mikroelementų ir mineralų).
Yra labai gera onkologų rekomendacija dėl penkių skirtingų spalvų daržovių ir vaisių. Tai leidžia praturtinti mitybą antioksidantais. Pirmenybę teikite paprikoms, šparagams, brokoliams. Kiekvienoje spalvoje yra tam tikras naudingų medžiagų rinkinys. Todėl valgydami skirtingų spalvų daržoves, gausite visko, ko jums reikia.
Paprastas ir minimaliai termiškai apdorotas maistas bus naudingas bet kuriam organizmui!