Gydytojai skambina aliarmo varpais!
Ilgą laiką aliuminio folija buvo būtinas virtuvės priedas. Tikriausiai ši medžiaga turi būti randama visuose virtuvėse.
Kokia jos populiarumo priežastis? Tikriausiai folija yra neįtikėtinai efektyvi daugelio virtuvės ir namų ūkio užduočių sprendimui.
Folija dažnai naudojama padengti kepamus produktus ir kitus patiekalus iš krosnies. Tačiau naujausi tyrimai parodė, kad jei gaminate su aliuminio foliją, tai sukelia nepataisomą žalą jūsų sveikatai.
Mūsų straipsnyje pristatysime visus faktus, kuriuos reikia žinoti apie šią medžiagą.
Paprasčiau tariant, jei naudojate aliuminio foliją, tada jūs žaidžiate su savo sveikata.
Pirmas dalykas, kurį reikia žinoti: aliuminio folija yra pavojinga smegenims. Tai neurotoksinis sunkusis metalas, susijęs su Alzheimerio liga.
Šio metalo poveikis gali sukelti psichinį nuosmukį. Žinoma, visa tai gali sukelti atminties praradimą ir net normalią kūno kontrolę.
Be smegenų pažeidimo, gaminimas su aliuminio folija taip pat gali neigiamai paveikti kaulus. Šis metalas gali kauptis kaulų viduje.
Šis reiškinys yra labai blogas, nes jie konkuruoja su kalciu kaulų viduje ir dažnai turi pirmenybę prieš mums reikalingą mineralą.
Jis taip pat yra pavojingas plaučiams. Įrodyta, kad aliuminio dalelių įkvėpimas sukelia kvėpavimo sutrikimų, pvz., Plaučių fibrozę.
Tyrimais nustatyta, kad aliuminio folija nėra tinkama maisto gaminimui, o ypatingai su daržovėmis, pavyzdžiui, pomidorais, citrusinių vaisių sultimis ar prieskoniais.