Hormonai turi didelį poveikį moterų sveikatai. Viena iš organizme esančių hormonų grupių susideda iš moteriškų hormonų, vadinamų „estrogenais”. Sužinokite, kuriuose produktuose jie randami.
Estrogenų trūkumas neigiamai veikia moters būklę. Tai pasireiškia depresija, svorio augimu, karščio bangomis, nuovargiu, mažu savigarbos jausmu ir išvaizdos ignoravimu.
Tyrimai padeda nustatyti hormonų lygį. Po jų gydytojai, jei reikia, paskirs gydymą.
Tačiau norint išlaikyti norimą estrogenų kiekį, be vaistų taip pat galima vartoti augalų ir maisto produktų.
Estrogenai maiste
Linų sėklos
Šis augalas užima pirmą vietą tarp augalų, turinčių hormonų. Jame jų kiekis didžiausias.
Ankštiniai augalai
Žirniai, avinžirniai, pupelės, lęšiai ir sojos pupelės. Tiesa, neseniai gydytojai teigia, kad per didelis sojos naudojimas yra kenksmingas organizmui, ypač dėl to, kad 90 % sojų yra genetiškai modifikuotos.
Kava
Buvo atliktas tyrimas su moterimis. Jos per dieną suvartojo iki 500 ml kavos ir 90 % iš jų estrogenas padidėjo 70 %.
Tačiau reikia atminti, kad padidėjęs estrogeno kiekis neleidžia numesti svorio pilvo apačioje ir ties klubais.
Abrikosai
Juose yra daug lignano hormono. Šie vaisiai gali būti valgomi tiek švieži, tiek džiovinti.
Estrogenų taip pat yra augaluose: šalavijuje, ženšenio šaknyse, apyniuose, ramunėse, liepose, saldymedžio šaknyse.