Mokslininkai nustatė ryšį tarp tam tikro maisto pasirinkimo ir didelio cukraus kiekio kraujyje. Norėdami tai nustatyti, ekspertai atliko tyrimus, kuriuose dalyvavo savanoriai, sergantys 2 tipo cukriniu diabetu ir prediabetu.
Atitinkama publikacija buvo patalpinta portale „Medic Forum“. Atlikę tyrimą gydytojai išsiaiškino, kad potraukis tam tikram maistui signalizuoja apie cukraus kiekio padidėjimą.
Kaip paaiškėjo, tokiais atvejais vyrai ir moterys dažniau rinkdavosi ką nors iš saldžių kepinių ir dažniau norėdavo saldumynų su rafinuotu cukrumi.
Be to, buvo didesnis noras valgyti batoną ir kitus šviesius duonos gaminius. Taip pat savanoriams šiuo laikotarpiu kilo noras išgerti kokių nors alkoholinių gėrimų.
Kaip pažymėjo gydytojai, darbas šia tema bus tęsiamas. Mokslininkai mano, kad rezultatai bus naudingi diabetu sergantiems žmonėms, nes jie galės stebėti savo būklę, taip pat pagerinti mitybos įgūdžius.