Vyrai ir moterys po 60 metų turi būti atsargesni rinkdamiesi produktus, tinkamus savo mitybai.
Būtina atkreipti dėmesį į maistą, kuriame yra vitaminų D, B12. Jame turėtų būti maisto produktų, kuriuose gausu omega-3 riebalų rūgščių. Tai papasakojo mitybos srities specialistė Elena Solomatina. Ji paaiškino, kad šios medžiagos lėtina pažinimo sutrikimų vystymąsi, teigiamai veikia imunitetą.
„Omega-3 ir vitamino D yra riebaluose“, – sako specialistė.
Pokalbio su žurnalistais metu ji pastebėjo, kad su amžiumi žmonių regėjimas prastėja. Jį išsaugoti padės mėlynėse, slyvose ir šilauogėse esantys antioksidantai.
Be to, vyresni žmonės turėtų valgyti daugiau daržovių, vaisių, riebios žuvies, viso grūdo duonos ir rūgpienio. Taip pat per dieną turėtų būti suvartojamas bent vienas arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus. Po 60 metų taip pat pageidautina suvalgyti saują bet kokių riešutų per dieną.