Avižiniai dribsniai yra labai populiarūs pusryčiai, ypač dėl to, kad jie labai tinka su įvairiais kitokiais priedais, pavyzdžiui, uogomis ar vaisių gabaliukais. Be to, tokie pusryčiai suteikia daug jėgų ir numalšina alkį ilgam laikui.
Mitybos specialistas Igoris Strokovas sako, kad avižinius dribsnius valgyti turėtų žmonės, kurie turi aukštą cholesterolio kiekį. Tokie pusryčiai jo kiekį gali sumažinti net 30 proc.
„Avižiniai dribsniai turi daug naudingos ląstelienos. Dėl to virškinant skrandyje susidaro gelis, kuris jungiasi su cholesterolio turinčiomis tulžies rūgštimis. Dėl to sumažėja į kraują patenkančio cholesterolio kiekis“, – teigia mitybos specialistas.
Avižiniai dribsniai taip pat yra puikus dietinis maistas, jei bandote numesti svorio. Produktas ilgam suteikia sotumo jausmą ir kartu padeda atsikratyti papildomų kilogramų.