Batonas yra dažnai naudojamas, skanus, bet gana pavojingas produktas. Šio produkto vartojimas yra susijęs su uždegiminių ligų paūmėjimu, pilvo pūtimu ar diskomfortu, ypač jei žmogus jau turi problemų su virškinimu. Batonas praktiškai neturi vitaminų, bet turi aukštą glikemijos indeksą, kas reiškia, jog šis produktas gali stipriai prisidėti prie diabeto ar papildomų kilogramų atsiradimo.
Taigi, kaip sakė mitybos specialistas Jevgenijus Arzamastsevas – batono geriausia iš viso atsisakyti arba pakeisti jį pilno grūdo produktu.
Mitybos specialistas taip pat paminėjo, kad daugelis batoną dažnai derina su kitais produktai, o tai taip pat gali prisidėti prie neigiamo poveikio sveikatai.
Nerekomenduojama batono valgyti su saldžiu maistu, pavyzdžiui, uogiene. Taip pat nereikėtų jo derinti su organizmą apkraunančiu maistu, tokiu kaip pupelės, mėsa ar grybai.