Daugelis mano, kad koldūnai nėra sveikas maistas, todėl ir juos valgyti reikėtų kuo rečiau. Tačiau ar tikrai koldūnai yra kenksmingi sveikatai? O, galbūt, jie gali tapti ir naudinga mitybos dalimi?
Mitybos specialistai atsako, į ką atkreipti dėmesį renkantis koldūnus ir kaip juos gaminti namuose.
Svarbiausia – koldūnų sudėtis
Pirkdami koldūnus parduotuvėje, dauguma žmonių atkreipia dėmesį tik į jų kainą, tačiau verta patikrinti ir koldūnų sudedamąsias dalis, nes gamintojai privalo nurodyti produktus, iš kurių patiekalas yra pagamintas.
Kai kurie įsitikinę, kad nurodyta sudėtis ant pakuotės yra klaidinga, tačiau svarbu suprasti, kad gamintojams meluoti apie produktų sudėti yra draudžiama, todėl baimintis nereikėtų.
Mitybos specialistai rekomenduoja rinktis koldūnus, pagamintus iš liesos mėsos. Geriausia mėsa koldūnams yra paukštiena arba jautiena. Jei koldūnai gaminami namuose ir yra naudojami aukštos kokybės produktai – galite naudoti bet kokią mėsą.