Šiandien vis daugiau žmonių stengiasi laikytis sveikos gyvensenos. Tinkamas maisto produktų derinimas yra ypatingai svarbus, todėl šiandien pakalbėsime apie tai, kokių maisto produktų nereikėtų derinti tarpusavyje.
Arbata + pienas
Tikriausiai jau žinote, kad silkės nereikėtų derinti su pieno produktais, tačiau arbata ir pienas taip pat nėra pats tinkamiausias derinys. Ir pienas, ir arbata yra tikrai sveiki gėrimai: arbatoje gausu antioksidantų, kurie mažina uždegimą ir tonizuoja organizmą, o piene yra kalcio, kuris padeda palaikyti kaulų, nagų ir plaukų tvirtumą. Vis dėlto, abu šiuos gėrimus vertėtų vartoti atskirai. Piene esantys baltymai suriša arbatoje esančius antioksidantus, todėl jų organizmas negali įsisavinti.
Pomidorai + sūris
Šių maisto produktų derinys apkrauna kasą ir kepenis. Be to, pomidoruose yra rūgščių, kurios, reaguodamos su sūryje esančiu kalciu, sukuria specifines nuosėdas, dėl kurių gali susilpnėti sąnariai.
Keptos bulvės + kiaušiniai
Kepant bulvėse išsiskiria didelis krakmolo ir kancerogeninių medžiagų kiekis, o kiaušiniuose esantys baltymai gali dar labiau sustiprinti neigiamą poveikį.
Sausainiai + pienas
Šis maisto derinys gali sukelti rėmenį.
Uogienė + baltyminis maistas
Toks maisto produktų derinys skrandyje gali sukelti rūgimą.
Vaisiai + bet koks kitas maistas
Vaisius reikėtų valgyti atskirai nuo kitų maisto produktų, nes jie yra greitai virškinami. Jei vaisiai valgomi kartu su kitu maistu, situacija pasikeičia. Vaisiai, valgomi su kitais maisto produktais, ilgiau išbūna skrandyje, todėl dažniausiai skundžiamasi pilvo pūtimu.
Košė + cukrus
Saldintų košių valgymas turi didžiulį poveikį cukraus kiekio kraujyje padidėjimui. Grūduose esantis krakmolas taip pat paverčiamas cukrumi, todėl valgydami saldintas košes, galite smarkiai viršyti rekomenduojamą cukraus paros normą.
Žuvis + kiaušiniai
Šių dviejų maisto produktų derinys gali sukelti įvairius skrandžio negalavimus. Pankreatitas, opos ir gastritas yra dažniausios šių produktų derinio vartojimo pasekmės.