Trombozė – labai pavojinga liga. Trombozė gali atsirasti bet kurioje kraujagyslių sistemos vietoje – venose, arterijose ir širdyje. Dažniausiai liga prasideda, kai pažeidžiamas vidinis kraujagyslės sienelės sluoksnis, kai sulėtėja kraujotaka, pakinta kraujo sudėtis. Kartais ši liga gali baigtis net mirtimi. Todėl itin svarbu imtis prevencinių priemonių, apsaugančių nuo kraujotakos sutrikimų.
Maisto produktai, kurie gali užkirsti kelią ligos vystymuisi
Imbieras
Nedaug žmonių žino, kad imbieras apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Reguliarus šio maisto produkto vartojimas padeda pasiekti puikių rezultatų. Todėl vertėtų į savo mitybos racioną įtraukti imbiero šaknį.
Alyvuogių aliejus
Šalyse, kuriose alyvuogių aliejus yra itin mėgstamas, širdies ligų ir trombozės atvejų fiksuojama rečiau. Ilgaamžiškumo paslaptis slypi tame, kad alyvuogių aliejuje yra vertingų riebalų ir antioksidantų.
Dėl šios priežasties žmonės, kurie reguliariai vartoja aukštos kokybės nerafinuotą alyvuogių aliejų, rečiau susiduria su kraujo krešuliais.
Ramunėlės
Jei kasdien išgersite puodelį ramunėlių arbatos, žymiai sumažės rizika susirgti šia nemalonia liga. Šis augalas teigiamai veikia kraujo kokybę.
Be to, ramunėlės pasižymi raminamuoju poveikiu ir gali žymiai pagerinti nervų sistemos veiklą, o tai taip pat naudinga širdžiai ir kraujagyslėms.
Cinamonas
Ekspertai mano, kad šis prieskonis pasižymi labai galingu trombozės prevencijos potencialu. Cinamonas žymiai pagerina kraujo kokybę ir padeda stiprinti širdies bei kraujagyslių sistemą.
Tačiau patartina prieskoniu skaninti gėrimus, o ne kepinius. Anot sveikatos specialistų, miltiniai patiekalai neigiamai veikia širdies veiklą ir bendrą sveikatą.
Jūros žuvis
Galbūt tai yra „pagrindinis“ produktas, gerinantis širdies veiklą ir sveikatą. Jei nuolat valgysite raudoną žuvį nedideliais kiekiais, galite žymiai sumažinti mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Ypač naudingi upėtakiai ir lašišos.