Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Kodėl vasarą būtinai reikia valgyti pomidorus – mitybos specialistės komentaras

Sveikos mitybos ekspertai rekomenduoja į savo vasaros racioną įtraukti šviežius ir termiškai apdorotus pomidorus. To priežastis – ne banalus organizmo prisotinimas vitaminais ir naudingais mikroelementais, o svarbesnė organizmo apsauga nuo pavojingų ligų išsivystymo.

Pasirodo, kad karštu oru ši paprasta ir lengvai gaunama daržovė gali apsaugoti organizmą nuo melanomos išsivystymo, atskleidė dietologė Tatjana Zaletova.

Pomidoruose yra ne tik vitaminų ir maistinių medžiagų, bet ir antioksidantų, kurie gali apsaugoti odą nuo žalingo UV spindulių poveikio. Visų pirma verta atkreipti dėmesį į likopeną. Ši medžiaga yra galinga natūrali odos vėžio prevencijos priemonė.

Pastebėtina, kad pomidorus galima vartoti ne tik šviežius, bet ir apdorotus. Mokslininkai teigia, kad dėl terminio apdorojimo likopeno kiekis pomidoruose tik didėja. Taigi, jei šviežiuose pomidoruose yra iki 50 mg/kg, tai pomidorų padaže jau iki 140 mg/kg, o pomidorų pastoje – iki 1,5 tūkst. mg/kg.

Be to, daržovėje yra 94 % yra vandens, o tai taip pat nekenkia karštu oru. To paties likopeno taip pat yra arbūzuose ir papajose.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mėnulio grožio kalendorius 2024 m. gruodžiui: kada tinkamiausias laikas keisti šukuoseną

Grožio procedūros – tai ne tik būdas puoselėti savo išvaizdą, bet ir puiki proga pasirūpinti savimi. Tačiau ar žinojote, kad tinkamai parinktas laikas gali...

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...
---