Home Sveikata Kenkia ne tik saldumynai. Kokie maisto produktai gali padidinti diabeto riziką?

Kenkia ne tik saldumynai. Kokie maisto produktai gali padidinti diabeto riziką?

0
Kenkia ne tik saldumynai. Kokie maisto produktai gali padidinti diabeto riziką?

Visi žino, kad saldumynai ir miltiniai gaminiai neigiamai veikia sveikatą.

Dėl tokių maisto produktų pakyla gliukozės, kuri neigiamai veikia kraujagysles, širdį, inkstus ir regėjimą, kiekis. Be to, kyla problemų dėl svorio.

Vis dėlto, kaip pastebi endokrinologas Arminas Afoninas, nesaldūs maisto produktai taip pat gali padidinti gliukozės kiekį kraujyje.

Tai – kvietinė duona ir bet kokie kepiniai, pagaminti iš kvietinių miltų. Taip pat gali būti pavojinga valgyti bulvių košę ar makaronus.

Reikėtų vengti greitai paruošiamų grūdų košių, vaflių, manų kruopų, kuskuso ir traškučių, nes šie maisto produktai pasižymi aukštu glikemijos indeksu. Taip pat kenkia ir džiovinti vaisiai.

Į kenksmingų produktų sąrašą patenka ir kai kurios daržovės, kurios laikomos sveikomis. Tai – virti burokėliai, morkos ir moliūgai. Šias daržoves į valgiaraštį reikia įtraukti labai atsargiai.

Arminas Afoninas pridūrė, kad norintys išvengti sveikatos problemų turėtų laikytis tinkamos mitybos, stebėti svorį, taip pat nepamiršti ir apie fizinį aktyvumą.