Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kasos išgelbėjimas nuo sunaikinimo: hepatologo patarimai

Didelis riebalų kiekis maiste yra tikras išbandymas kasai. Problema ypač aktuali per šventes – gimtadienius, giminės susitikimus ir pan., kuomet stalus puošia kenksmingi patiekalai ir alkoholiniai gėrimai.

Reikėtų nepamiršti, kad kai kurie deriniai gali pakenkti sveikatai vieno valgio metu. Plačiau apie tai pasakoja hepatologas Sergejus Vialovas. Kaip pažymėjo medikas, norint išvengti problemų, reikia vengti „trigubo smūgio“.

Šiuo atveju sakoma, kad negalima derinti alkoholio, nikotino ir riebaus maisto. Pavyzdžiui, negalima valgyti mišrainių su majonezu ar riebios mėsos su bulvėmis užgeriant  vynu, nes tai padarys rimtą žalą organizmui. Taip pat tuo pačiu metu geriau nevartokite alkoholio ir nerūkykite.

Jei negalite atsisakyti tokių įpročių, kaip pažymėjo S. Vialovas,  turėtumėte išlaikyti dviejų valandų intervalą.  Tokiu atveju organizmas lengviau susidoros su kenksmingu krūviu.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---