Didelis riebalų kiekis maiste yra tikras išbandymas kasai. Problema ypač aktuali per šventes – gimtadienius, giminės susitikimus ir pan., kuomet stalus puošia kenksmingi patiekalai ir alkoholiniai gėrimai.
Reikėtų nepamiršti, kad kai kurie deriniai gali pakenkti sveikatai vieno valgio metu. Plačiau apie tai pasakoja hepatologas Sergejus Vialovas. Kaip pažymėjo medikas, norint išvengti problemų, reikia vengti „trigubo smūgio“.
Šiuo atveju sakoma, kad negalima derinti alkoholio, nikotino ir riebaus maisto. Pavyzdžiui, negalima valgyti mišrainių su majonezu ar riebios mėsos su bulvėmis užgeriant vynu, nes tai padarys rimtą žalą organizmui. Taip pat tuo pačiu metu geriau nevartokite alkoholio ir nerūkykite.
Jei negalite atsisakyti tokių įpročių, kaip pažymėjo S. Vialovas, turėtumėte išlaikyti dviejų valandų intervalą. Tokiu atveju organizmas lengviau susidoros su kenksmingu krūviu.