Arbata savaime yra puikus gėrimas, kuris kai kuriais atvejais gali jūsų kūną tonizuoti, išvalyti ir net išgydyti. Bet prieš gerdami arbatą, turėtumėte atkreipti dėmesį į jos temperatūrą, ypač, jei esate karštų gėrimų mėgėjas arba, jei tokiu būdu bandote sušildyti gerklę.
Amerikos vėžio draugijos specialistai ištyrė 50 tūkstančių žmonių nuo 40 iki 75 metų duomenis apie karštos arbatos poveikį stemplei. Jų išvados rodo, kad stemplės vėžio rizika padidėja 90%, jei per dieną išgeriate du didelius puodelius (apie 700 ml) gėrimo, kurio temperatūra yra apie 60 laipsnių ar net aukštesnė.
Jei į karštą arbatą įpilsite pieno arba leisite jai bent šiek tiek atvėsti, tuomet sumažės susirgimo vėžiu tikimybė. Ar tai aprėpia tik arbatą, ar ir visus kitus gėrimus, kurių temperatūra tokia didelė, tyrimas nenurodė.
Kai kuriuose Pietų Amerikos, Azijos ir Afrikos regionuose gyventojai geria daugiau karštų gėrimų ir net nesusimąsto apie galimas sveikatos problemas. Nuo stemplės vėžio kenčia visa virškinimo sistema. Pagrindiniai tokio vėžio simptomai yra sunkumas ryjant maistą ir svorio kritimas.
Jei norite apsaugoti savo stemplę ir patį save nuo nereikalingo streso, siūlome pasitelkti ekspertų patarimus, kaip pasigaminti skanią ir sveiką arbatą. Šie patarimai pravers visiems arbatos mėgėjams.
Kadangi vanduo yra svarbiausias šio gėrimo komponentas, turėtumėte atkreipti dėmesį į jo temperatūrą: baltajai ir žaliajai arbatai ji turėtų būti 75–85 laipsniai, juodajai ir žolelių arbatai – 97–100 laipsnių. Užvirę arbatą, būtinai leiskite jai atvėsti. Tai vienintelis būdas mėgautis tikruoju šio pasakiško gėrimo skoniu!
Tikimės, kad naudojantis šiais patarimais, arbata bus dar skanesnė.