Moliūgas yra labai vertinga daržovė, kuri plačiai naudojama sveikoje mityboje.
Gydymo tikslais plačiai naudojamos vaisių sėklos – brandžios bei išdžiovintos pagal tam tikrą metodą.
Moliūgų sėklose yra aliejaus, organinių rūgščių, vitaminų B, C, amino rūgščių, karotinų.
Valgant sėklas be žievelės, žmogaus organizmas gauna būtinus baltymus, vitaminą K, magnį, fosforą, geležį, varį, cinką.
Moliūgų sėklos yra naudingų vitaminų ir mineralų lobynas.
Moliūgų sėklos naudojamos širdies darbui gerinti bei prostatito gydymui.
Jos taip pat padeda atsikratyti blogo cholesterolio kiekio, mažina cukraus kiekį kraujyje.
Sėklas rekomenduojama vartoti, jei norite pagerinti virškinimą, sumažinti uždegimą ar skrandžio, krūties, plaučių, prostatos ir storosios žarnos vėžio riziką.
Kaip sumažinti blogą cholesterolio kiekį bei pagerinti kepenų ir širdies veiklą?
Moliūgų sėklos gali būti valgomos žalios ar keptos, jos dedamos į salotas, jogurtus, pyragus ir gali būti tiesiog puikus užkandis.
Tapusios mitybos dalimi, moliūgų sėklos atneš didelę naudą organizmui ir jūs tikrai pastebėsite, kaip pagerės jūsų sveikata.
Ar naudojate moliūgų sėklas? Papasakokite, į kokius patiekalus jas dedate komentaruose!