Kiaušiniai yra itin populiarus ir plačiai prieinamas produktas. Be to, jie yra itin naudingi sveikatai, mat juose gausu A, B, E ir K grupės vitaminų, taip pat fosforo ir geležies. Visos šios medžiagos teigiamai veikia atmintį, nuotaiką ir darbingumą.
Kiaušiniai taip pat yra ir lengvai virškinamų baltymų šaltinis, dėl ko jie yra įtraukti į praktiškai visų sportininkų ir aktyvų gyvenimo būdą vedančių žmonių dietą.
Dažniausiai pusryčiams žmonės renkasi virtus kiaušinius. Juos lengva pagaminti ir galima pritaikyti prie daugelio kitų produktų. Be to, virti kiaušiniai leidžia ilgam numalšinti ir alkio jausmą bei suteikia energijos visai dienai.
Nepaisant to, ekspertai rekomenduoja su kiaušiniais nepersistengti, mat jų valgant per daug, galima susidurti su nemaloniomis pasekmėmis, pavyzdžiui, dideliu cholesterolio kiekiu.
Ekspertai rekomenduoja per savaitę suvalgyti ne daugiau keturių kiaušinių. Juos taip pat rekomenduojama valgyti ryte, nes tik tada organizmas įsisavins visas naudingas medžiagas ir jie suteiks energijos visai dienai.