Paprastai nesirūpiname skydliaukės sveikata, kol neatsiranda rimtų problemų. Štai kodėl labai svarbu valgyti šiuos produktus!
Dažniausiai tokios problemos pasireiškia 40 metų amžiaus moterims, tačiau tai nereiškia, kad vyrai negali turėti skydliaukės ligos.
Yra dvi bendros problemos, galinčios turėti įtakos skydliaukės sveikatai: hipotirozė ir hipertirozė.
Hipotireozė
Taip atsitinka, kai skydliaukė negamina pakankamai tiroksino, kuris yra hormonas, gerinantis kūno metabolinę būseną. Simptomai, rodantys, kad mes turime šią problemą, yra nuovargis, svorio prieaugis, plaukų slinkimas, šalto oro netoleravimas, sausa oda ir depresija.
Hipertiroidizmas
Šiuo atveju geležis sukelia pernelyg didelį tiroksino kiekį ir sukelia bendrą organizmo reakciją, galinčią sukelti daug sunkesnę ligą. Simptomai gali būti nervingumas, drebulys, svorio netekimas, nemiga, šilumos netoleravimas, širdies plakimas ir silpnumas.
Pavojus, jei nebus gydomi skydliaukės sutrikimai:
Jei suvokiate, kad turite bent vieną iš dviejų skydliaukės būsenos simptomų, nedelsdami kreipkitės pas gydytoją ir kuo greičiau!
Kadangi tai kelis kartus padidina riziką susirgti tokiomis ligomis kaip diabetas, Alzheimeris ir net vėžys.
Siekiant padėti organizmui normalizuoti skydliaukės funkciją, rekomenduojama į dietą įtraukti šiuos maisto produktus:
Jodas reikalingas liaukoms
Šio mineralo buvimas stimuliuoja ir reguliuoja tiroksino gamybą, palaikydamas jo pakankamą lygį ir pašalindamas skydliaukės ligų atsiradimą. Kai kurie maisto produktai, kuriuose yra daug jodo, yra:
Kiaušiniai
Tunas
Midijos
Jūros gėrybės
Moliuskai
Sezamo sėklos
Produktai su daug skaidulų
Pluoštiniai maisto produktai reikalingi svoriui mažinti ir kovai su hipotiroze, be to, jie pagerina kraujo būklę ir kontroliuoja gliukozės kiekį. Pabandykite naudoti šiuos produktus:
Kukurūzai
Kriaušės
Avokadas
Avižos
Lęšiai
Pupelės
Rudi ryžiai
Brokoliai
Obuoliai
Rekomenduojama naudoti mėsos produktus kūno stiprinimui ir gliukozės kiekio padidėjimui organizme išvengti. Būtina naudoti: vištieną, kalakutieną, veršieną, triušieną ir jūros žuvis.
Maisto produktai, kuriuose yra daug vitaminų, turi būti papildyti kasdieniu maistu: grybai, citrusiniai vaisiai, grūdai, sėklos, ryžiai, miežiai, žemės riešutai ir alaus mielės turi didelį vitaminų kiekį ir padeda maitinti kūną ir išlaikyti sveikatą bet kuriuo metu.
Cinkas yra gyvybiškai svarbus.
Žirniai
Aviena
Imbieras
Austrės
Kviečių gemalas
Džiovinti vaisiai ir riešutai
Visi šie produktai turi didelį kiekį cinko ir puikiai tinka tiroksino gamybai. Stenkitės valgyti juos kasdien kaip patiekalą ar pusryčius.