Obuolys ir lauro lapai – tai du ingredientai, kuriuos galime rasti turbūt kiekvienoje virtuvėje. Vis dėlto, daugelis nė neįsivaizduoja, kokią gydomąją galią jie turi.
Lauro lapai dažniausiai naudojami kaip sriubų ar padažų prieskonis, tačiau tikrai nebūtina tuo apsiriboti. Obuolių ir lauro lapų duetas gerina regėjimą, mažina uždegimą ir malšina skausmą.
Reguliarus šio gėrimo vartojimas mažina sąnarių skausmus, reguliuoja kraujotaką, padeda sergantiems migrena, stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su kvėpavimo takų ligomis. Obuolyje yra antioksidantų, pasižyminčiu priešuždegiminiu poveikiu, o šiame nuovire gausu vitamino C, kuris gelbsti susirgus gripu ir peršalus.
Obuolių odelėse esantis tirpus pluoštas pektinas padeda efektyviai sumažinti blogojo cholesterolio kiekį, todėl obuolių rekomenduojama nenulupti.
Reguliarus šio gėrimo vartojimas padeda sustiprinti širdį. Lauro lapai padeda kovoti su širdies ligomis, mažina stresą ir kraujospūdį.
Irano medicinos mokslų universiteto atliktas tyrimas parodė, kad lauro lapai padeda efektyviau deginti kūno riebalus ir neleidžia susidaryti inkstų akmenims.
Šis gėrimas reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl jis tinka sergantiems cukriniu diabetu (taip pat tai yra puiki prevencinė priemonė).
Dar vienas šio gėrimo privalumas – tai ląstelių apsauga nuo senėjimo. Obuolių ir lauro lapų nuoviras yra labai naudingas sergantiems astma ir bronchitu.
Kaip pagaminti šį gėrimą?
DĖMESIO: visada naudokite džiovintus lauro lapus, nes švieži lapai gali būti toksiški.
Jums reikės:
1 obuolio
3 lauro lapų
1 l vandens
Cinamono ir medaus (nebūtina)
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuplaukite obuolį. Supjaustykite į 4 dalis ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite dar smulkesniais gabalėliais.
Užvirinkite vandenį, įdėkite lauro lapų ir šiek tiek cinamono.
Sudėkite smulkintus obuolius, palaukite 10 minučių, kol pravės, pagardinkite medumi.
Gerkite ryte (prieš pusryčius) arba vakare prieš einant miegoti.
Šiuo gėrimu mėgaukitės ne ilgiau nei 2 savaites – vėliau padarykite pertrauką.