Varškė yra laikoma naudingu produktu, turinčiu teigiamą poveikį organizmo būklei. Tačiau produktas turi ir neigiamų savybių, pavyzdžiui, kalcį, priešingai nei tikima, organizmas nepasisavina, jei jam trūksta vitamino D.
Varškėje yra daug natrio, kuris sulaiko skysčius ir provokuoja patinimą.
Visgi varškė dažnai pasirenkama dėl savo mažo kaloringumo ir didelio baltymų kiekio. Ji suteikia daug sotumo, bet neleidžia priaugti svorio.
Be to, varškė turi ir kitų naudingų savybių.
Varškę geriausia valgyti ryte, nes tai gali sukelti didesnį apetitą. Tačiau tuo pačiu varškė visgi išlieka geras natrio šaltinis. Kai kurie mitybos specialistai rekomenduoja varškę valgyti kartu su vaisiais, kad jūsų porcijos būtų sveikesnės ir maistingesnės.