Medus – skanus ir labai sveikas delikatesas, kurį mėgsta daugelis suaugusiųjų ir vaikų. Produktas tampa ypač aktualus rudenį, prasidėjus šaltajam sezonui, nes teigiamai veikia imuniteto būklę, turi priešuždegiminį ir antimikrobinį poveikį.
Be to, jame yra daug naudingų vitaminų ir mineralų. Apie tai pasakoja daktarė Irina Estrina.
Gydytoja primena, kad valgant medų svarbu nepamiršti normuoti jo kiekį. Tiesa tokia, kad jis taip pat gali pakenkti kūnui, nes jame yra greitų angliavandenių. Tai pavojinga vyrams ir moterims, kurie susiduria su medžiagų apykaitos sutrikimais, nutukimu ir diabetu. Persivalgymas gali išprovokuoti tokių problemų atsiradimą.
I. Estrina pažymėjo, kad be žalos galite suvalgyti iki dviejų arbatinių šaukštelių medaus per dieną. Tai galite padaryti valandą prieš valgį arba po jo. Produktu geriausia mėgautis ryte, nes meduje per daug greitųjų angliavandenių. Valgydami ryte juos sunaudosite atlikdami dienos darbus.