Home Sveikata Gydytoja įvardijo pagrindinį nepakankamai išvirtų ir nepakankamai iškeptų kiaušinių pavojų

Gydytoja įvardijo pagrindinį nepakankamai išvirtų ir nepakankamai iškeptų kiaušinių pavojų

0
Gydytoja įvardijo pagrindinį nepakankamai išvirtų ir nepakankamai iškeptų kiaušinių pavojų

Kiaušiniai yra populiarus produktas, kuriuos žmonės neretai gamina kaip savarankišką patiekalą.

Iš kiaušinių galima greitai ir be didelių pastangų iškepti kiaušinienę ar omletą.

Taip pat kiaušiniai puikiai dera ir su kitais maisto produktais, tokiais kaip daržovės, dešrelės, skrebučiai, ir t.t.

Vis dėlto, svarbu nepamiršti, kad kiaušiniai, kurie yra nepakankamai termiškai apdoroti, gali būti pavojingi. Termiškai neapdoroti kiaušiniai gali sukelti salmoneliozę.

Visos kenksmingos bakterijos žus, jei produktas bus verdamas ar kepamas.

Apie tai papasakojo gydytoja Natalija Kruglova.

Gydytojos teigimu, terminis apdorojimas yra svarbus ir kiaušinių tryniams, ir baltymams.

Būtent todėl geriausia rinktis kietai virtus kiaušinius ar kiaušinienę, kuomet kiaušiniai yra visiškai iškepami.