Grietinė tinka prie daugelio patiekalų. Grietinė dedama į salotas, sriubas, desertus, naudojama prie blynų, karštiems patiekalams. Tad kyla klausimas kuo grietinė naudinga žmogaus organizmui?
Grietinėje yra daug vitamino D ir kalcio. Todėl šis produktas stiprina kaulus. Tai ypač svarbu mažiems vaikams ir nėščioms moterims. Produkte taip pat gausu magnio ir kalio. Magnis ir kalis padeda normalizuoti kraujospūdį. Grietinė rekomenduojama hipertenzija sergantiems pacientams ir žmonėms, turintiems didelę širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Kadangi grietinėje yra baltymų ir amino rūgščių, ją turėtų valgyti sportininkai ir žmonės, patiriantys padidėjusį stresą. Taip pat šis produktas suteikia energijos ir jėgų. Vyrams irgi patartina neužmiršti grietinės. Jei šį produktą derinsite su žalumynais, lytinis potraukis padidės ir potencija žymiai pagerės. Grietinė gerina skrandžio veiklą. Ją reikia valgyti paūmėjus gastritui. Tačiau verta įsidėmėti, kad produktą reikia vartoti saikingai. Grietinė teigiamai veikia nervų sistemą. Pavyzdžiui, įtraukus ją į savo mitybos racioną, sumažėja depresijos ir nemigos rizika. Taigi, neužmirškite savo patiekalų pagardinti grietine.