Pusryčių receptas, aktualus per karantiną. Daug ką galima pakeisti ir išbristi iš įsisenėjusių įpročių, bet juk gyvenimas bus geresnis, jei pakeisime ir tik vieną dalyką – pusryčius.
Pusryčių metu kūnas pabudinamas visai dienai, todėl taip svarbu, kad kartu su rytiniu maistu gautume tai, ko mūsų kūnui reikia.
Mes siūlome jums maistingus ir subalansuotus pusryčių variantus, kurių reguliarus vartojimas žymiai pagreitins medžiagų apykaitą, sustiprins ir išvalys virškinamąjį traktą.
Pusryčiuose turi būti gausu vitaminų ir mineralų. Mėnesį valgę šiuos pusryčius pastebėsite, kaip žymiai pagerėjo odos būklė ir veido spalva, plaukų ir nagų kokybė. Galite prarasti iki dviejų su puse nereikalingų kilogramų, jei, žinoma, nepadidinsite įprastai per dieną suvartojamo maisto porcijų.
Ingredientai:
- 4 šaukštai avižinių dribsnių
- 1 šaukštas kefyro arba natūralaus jogurto
- 7 vnt. slyvų
- 1 š. linų sėmenų (geriau – maltų)
- 1 šaukštelis kakavos
Paruošimas:
1.Geriau šiuos pusryčius pradėti ruošti vakare. Slyvas užpilkite 100 ml virinto vandens.
2.Sumaišykite kakavą, linų sėmenis ir sausą avižinę košę. Į mišinį įpilkite kefyro.
3.Susmulkinkite slyvas ir pridėkite prie likusių ingredientų. Tada padėkite pusryčių dubenėlį į šaldytuvą. Iki ryto viskas išmirks ir išbrinks.
Idealūs pusryčiai, norintiems sulieknėti – avižiniai dribsniai ir džiovinti vaisiai kartu su fermentuotu pieno produktu. Puikūs pusryčiai suteiks energijos visai pirmajai dienos pusei ir pagerins virškinimo procesą.
Šis patiekalas jau yra saldus, tačiau jei mėgstate, galite į jį pridėti ir cinamono. Skonis bus saldesnis ir sodresnis. Cinamonas taip pat turi savybę pradėti medžiagų apykaitos procesus, tačiau tuo pačiu, kaip prieskonis, jis turi mažai kalorijų.