Agurkai – skani daugelio mėgstama daržovė. Jie turi puikų skonį ir mažai kalorijų. Todėl verta išsamiau pakalbėti apie naudingąsias agurkų savybes ir išsiaiškinti su kokiais maisto produktais agurkai nedera.
Kuo naudingi agurkai?
Agurkuose daug vitaminų ir mikroelementų, naudingų žmogaus organizmui. Agurkai turi daug skaidulų, todėl pasižymi savybe šalinti toksinus, taip pat mažina alkio jausmą ir teigiamai veikia virškinamojo trakto organų veiklą.
Agurkuose galima rasti kalio ir magnio. Šie komponentai reguliuoja kraujospūdį ir gerina bendrą širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatą. O silicis padaro plaukus lygius.
Specialistai pastebi, kad agurkai šalina iš organizmo toksinus ir turi teigiamą poveikį visam organizmui. Svarbu atkreipti dėmesį į pagrindinį faktą: agurkus sudaro 96 % vandens, todėl šią daržovę galima drąsiai pavadinti dietine.
Kokių maisto produktų negalima derinti su agurkais?
Iš agurkų dažnai gaminamos įvairios salotos, todėl daugelis net nesusimąsto, su kuo juos galima derinti. Visgi egzistuoja viena taisyklė: agurkų negalima valgyti su žemės riešutais. Šis derinys gali sukelti šias problemas:
1) viduriavimą,
2) patinimą,
3) pilvo skausmą ir kitas neigiamas reakcijas.
Tarp šių dviejų produktų vartojimo turi praeiti kelių valandų pertrauka. Visgi derėtų suvokti, kad žemės riešutai taip pat yra labai naudingas produktas, kurį galima drąsiai vartoti kituose deriniuose ar kaip užkandį, ir džiaugtis jų teikiama nauda organizmui.