Varškė yra geras baltymų, fosforo ir vitaminų A, B, C ir E šaltinis. Joje taip pat yra daug nepakeičiamų aminorūgščių. Be to, šis produktas laikomas lengvai virškinamu maistu, dažnai įtrauktu į gydomąją dietą.
Tuo pačiu metu terminio apdorojimo metu varškė nepraranda savo naudingų savybių. Todėl ji gali būti naudojama ne tik kaip atskiras produktas, bet ir dedama į kepinius.
Kasdien valgykite varškę, tai teigiamai paveiks organizmo būklę. Taip galite sumažinti karieso išsivystymo riziką, sustiprinti kaulus, širdį ir kraujagysles. Produktas taip pat naudingas tam tikrų vėžio formų profilaktikai. Plaukai, oda ir nagai taip pat taps geresnės būklės, jei į savo kasdienį racioną įtrauksite varškę.
Produktas ypač vertingas sportininkams, kuriems svarbus didesnis baltymų kiekis mityboje. Specialistai taip pat rekomenduoja valgyti varškę tiems, kurie nori sulieknėti. Varškės porcija kartu su uogomis ar vaisiais padarys patiekalą sočiu, ilgam numalšins alkį, o tai reiškia, kad jums bus lengviau atsisakyti kenksmingų užkandžių.
Žinoma, kaip ir visur – valgant varškę reikia saiko. Todėl valgykite ne daugiau 50–100 g varškės per dieną ar 500 g per savaitę. Be to, jei iki šiol varškės visai nevalgėte – įtraukite ją į racioną po truputį.