Varškė – daug baltymų turintis rūgštus pieno produktas. Varškę galite vartoti kasdien, mat varškė priklauso sveikų produktų kategorijai. Be to, joje yra fosforo, kalcio, baltymų. Taip pat varškėje yra aminorūgščių – cholino ir metionino, kurie gali pakeisti bet kokius kitus gyvūninius baltymus. Beje, varškė naudinga įvairaus amžiaus žmonėms.
Reikėtų nepamiršti, kad varškė – produktas, kurį mitybos specialistai rekomenduojama valgyti įvairių dietų metu. Tačiau derėtų produktą vartoti ryte. Jei turite laiko, suvalgyti porciją varškės patartina iki 16 valandos, taip geriau pasisavinami pieno baltymai ir cukrus.
Tačiau jeigu norite suvalgyti porciją varškės vakare, verta atsiminti, kad antroje dienos pusėje valgoma varškė gali skatinti patinimus. Taip nutinka todėl, kad varškėje esantys baltymai gali būti virškinami ir metabolizuojami kaip angliavandeniai. Tokiu atveju padidėja ir kūno riebalų masė.