Pica yra daugelio mėgstamas patiekalas. Tuo pačiu kiekvienas gali pasirinkti sau labiausiai patinkantį gaminimo variantą: ploną tešlą, sūrio šonus ir įvairius priedus. Tačiau tuo pačiu metu patiekalas vis tiek išlieka gana kaloringas ir žalingas figūrai. Tačiau jūs galite padaryti skanėstą naudingesnį savo mitybai ir juo pasimėgauti net ir tada, kai laikotės dietos. Norėdami tai padaryti, pasirinkite naujus komponentus.
Apie tai papasakojo mitybos specialistas Michailas Ginzburgas. Gydytojas paaiškino, kad kvietinius miltus tokiu atveju reikėtų keisti ruginiais, tačiau tešla gausis tamsesnė. „Galite tai padaryti tiesiog į mielinę tešlą įmaišę ruginių miltų. Tada tai bus naudingiau“. Tiesa, ruginių miltų neturėtų būti daugiau nei pusė, nes tada tešla tiesiog neiškils. Bet tai dar ne viskas. Dietologas taip pat pridūrė, kad patiekalas taps naudingesnis ir nepraras savo skonio, jei į įdarą bus įdėta daugiau pomidorų ir pasirinktas mažiau riebus sūris. Taip pat galite apsvarstyti rinktis augalinę mėsą ar sūrį, kad jūsų patiekalas būtų mažiau riebus ir gautumėte mažiau gyvūninės kilmės riebalų.
Be to, gydytojas pridūrė, kad per savaitę negalima suvalgyti daugiau nei dviejų gabalėlių picos, kad nepakenktumėte organizmui.