Kaip sunku nesusidurti su žmonėmis, kurie nebūtų sutrikę dėl virškinimo trakto problemų. Gastritas, kasos uždegimas, kandidozė, kolitas … Todėl daugelis naudoja probiotikus. Bet kodėl išleisti pinigus ir dar labiau pabloginti problemą, nes probiotikų kapsulės nusėda virškinimo sistemos viršutinėje dalyje ir dažnai nepatenka į žarnyną. Tuo pačiu metu yra prieinami fermentuoti maisto produktai .
Mes pasakysime, kodėl taip svarbu įtraukti maisto produktus, kuriuose yra daug fermentų. Ir taip pat, kaip paruošti 3 iš jų, labiausiai prieinamus ir efektyvius.
Fermentuoti produktai
Fermentuoti maisto produktai yra maisto produktai, pagaminti per fermentacijos procesus. Šis maistas padeda pagerinti virškinimo procesą ir subalansuoti skrandžio sulčių gamybą. Krakmolas, daržovių ir vaisių cukrus įvairios bakterijos yra paverčiamos pieno rūgštimi, kuri yra labai naudinga virškinimo traktui.
Tokios daržovės ir vaisiai turi unikalų gebėjimą pagerinti virškinimą ir pašalinti diskomfortą, susijusį su padidėjusia ar nepakankama skrandžio sulčių gamyba.
Kai druskos rūgšties gamyba skrandyje yra maža, fermentuoti maisto produktai padeda padidinti skrandžio sulčių rūgštingumą. Priešingai, kai gaminama per daug druskos rūgšties, fermentuoti maisto produktai padeda apsaugoti skrandžio gleivinę ir žarnyno sieną nuo jo poveikio.
Šie natūralūs probiotikai padidina B vitaminų, omega-3 riebalų rūgščių, virškinimo fermentų, laktazės ir pieno rūgšties gamybą, kurios padeda kovoti su infekcijomis.
Juose taip pat yra reikalingo K1 vitamino, skirto kalcio absorbcijai, kurią organizmas pats nesintetina. Be fermentuotų produktų, negalima gydyti astmos, alergijos, odos ligų ir net onkologijos. Jie padeda organizmui neutralizuoti vėžio ląsteles. Čia yra 3 iš labiausiai naudingų ir prieinamų fermentuotų produktų.
Kopūstai
Kopūstai neprivalo fermentacijai pridėti bakterijų, nes jie jau gyvena ant jos paviršiaus. Nepamirškite pridėti natūralios druskos (jokiu būdu ne joduotos) prieš fermentaciją: druska slopins pūlingų bakterijų dauginimąsi tol, kol laktobacilai gamins pakankamai rūgšties jų neutralizavimui.
Rūgštiniai kopūstai turi daug vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą ir apsaugo nuo ankstyvo ląstelių ir audinių senėjimo. Be to, jis yra pilnas vitamino A, B vitaminų, vitaminų K ir U. Šios medžiagos užkerta kelią daugelio virškinimo trakto ligų atsiradimui, įskaitant skrandžio opą ir dvylikapirštės žarnos opą. Raugintuose kopūstuose yra daug jodo.
Daržovių mišinys
Šis paprastas receptas susideda iš skanių fermentuotų daržovių . Į 3 litrų stiklainį įdėkite pusę rupiai pjaustytų kopūstų, vidutinio dydžio burokėlių, supjaustykite plonais griežinėliais, sauja nuluptų česnakų , gvazdikėlių ir šiek tiek krapų sėklų arba šviežių krapų.
Pridėkite 1 valg. šaukštą druskos, išrūgų puodelis ir vandens dalis prieš užpildant indelį. Turi visos daržovės būtų panardintos į skystį. Palikite 1-2 savaites kambario temperatūroje, tada daržoves perkelkite į šaldytuvą.
Pasirodo, labai skanus užkandis, kurį galite pridėti prie savo kasdienės dietos. Tai padeda gerai susidoroti su slėgio padidėjimu, taip pat pagerina žarnyno mikroflorą.
Burokėliai
INGREDIENTAI
- Burokėliai 1 kg
- Vanduo 1 l
- Druska 1 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Actas 9 valg. š. 9 proc.
- Laurų lapai 4 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapnieji
KAIP GAMINTI
- Nuplautus burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite (arba stambiai sutarkuokite).
- puodą supilkite vandenį, actą, suberkite visus prieskonius ir užvirinkite.
- Suverskite burokėlius, vėl užvirinkite. Iš užkaitinto mišinio išgriebkite laurų lapus ir pipirų žirnelius.
- Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite.
Burokėliai padės pašalinti įvairias širdies sistemos darbo problemas. Jis aktyviai naudojamas valyti kūną ir stabilizuoti žarnyną. Burokėlių sultys naudojamos lėtiniam vidurių užkietėjimui gydyti. Gėrimas pašalina perteklių ir kenksmingas medžiagas iš organizmo, aktyviai valo jį nuo šlakų ir toksinų. Gėrimas taip pat yra unikalus kaip natūralus riebalų degintojas.
Neseniai fermentuotų produktų skaičius smarkiai sumažėjo. Pasterizuoti ir rafinuoti produktai stumia sveikus ir sveikus produktus iš parduotuvių. Todėl paruošite maistą namuose, kad pagerintumėte žarnyno darbą , nes, kaip žinote, žarnos yra antroji smegenys, nuo kurių priklauso beveik visų organų darbas.