Po gana šlapios žiemos ir siautėjant koronavirusui, kuris oficialiai jau pripažintas pandemija, ypač svarbu stiprinti imunitetą. Tam padėti gali šie maisto produktai.
Chlorelė
Pradėkime nuo supermaisto. Tai – žalieji dumbliai, dar žinomi kaip chlorelė. Juos sudaro apie 650 komponentų ir visi jie yra itin svarbios aminorūgštys, riebalų rūgštys, vertingi vitaminai ir mineralai, taip pat mikroelementai. Chlorelė puikiai tinka ligų prevencijai.
Šviežiai spaustos sultys
Šviežiai spaustos sultys visada yra gerai. O pavasarį jos padės kovoti su vitaminų trūkumu, nuo kurio negalime pabėgti. Vitaminų tokiuose kokteiliuose yra daugiau nei pakankamai. Geriausių sąraše yra šviežiai spaustos morkų, apelsinų, burokėlių, obuolių, špinatų, citrinų, ananasų ir salierų sultys. Beje, morkos padidina organizmo atsparumą infekcinėms ligoms, burokėliai pašalina toksinus, o apelsinai padeda nuo peršalimo ligų.
Jogurtai
Jogurtai yra tikras probiotikų rojus, o „gyvieji“ jogurtai jų turi dvigubai daugiau. Jie tiesiog būtini, kad palaikytume sveiką žarnyno mikroflorą. Jei netoleruojate laktozės, atkreipkite dėmesį į kokosų jogurtą. Žarnyne gyvenančios bakterijos padidina imunitetą. O tai reiškia, kad jas palaikydami, galite nebijoti peršalimo. O jei jau sergate, tada atkūrimo procesas bus greitesnis.
Ciberžolė
Ir galiausiai ciberžolė. Šis rytietiškas prieskonis pasižymi priešuždegiminiu poveikiu ir padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, užkertant kelią ligų vystymuisi.
Būkite sveiki!