Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

6 priežastys, kodėl agurkus verta įtraukti į savo kasdienę mitybą

Daugelis žino, kad agurkas yra organizmui naudinga daržovė. Tačiau ar žinote, kodėl ši daržovė įvardijama kaip viena iš naudingiausių sveikatai?

Naudingų medžiagų kupina sudėtis

Agurkuose yra daug organizmui svarbių medžiagų, tokių kaip manganas, kalis, vitaminas K, baltymai, geležis, cinkas ir angliavandeniai.

Ši daržovė taip pat turi mažai kalorijų, todėl rekomenduojama agurkus valgyti žmonėms, siekiantiems numesti svorio.

Palaiko vandens kiekį organizme

Stresas, prasta mityba bei alkoholis mažina vandens kiekį organizme. O norint sveikai jaustis, normalus vandens kiekis organizme yra būtinas. Be to, tinkama hidratacija tiesiogiai veikia žmogaus protinę bei fizinę veiklą.

Kadangi agurkai yra sudaryti iš 96 proc. vandens, ši daržovė puikiai palaiko normalų vandens kiekį organizme.

Padeda atsikratyti viršsvorio

100 g agurkų yra tik 14 kalorijų. Žinoma, svarbu, kad agurkai būtų švieži.

Būtent dėl savo naudingų savybių ir mažo kalorijų kiekio, agurkai yra dažnai naudojami gaminant salotas. Norint suteikti jiems daugiau skonio, į salotas dažnai yra dedama ir aliejaus ar kitų užpilų, tačiau specialistai perspėja, kad taip dingsta didžioji dalis agurkų naudingųjų savybių.

Mažina cukraus kiekį organizme

Tyrimai rodo, kad valgant agurkus sumažėja ir cukraus kiekis organizme. Todėl nestebina, kad šią daržovę rekomenduojama valgyti diabetu sergantiems žmonėms arba tiems, kurie nori sumažinti riziką susirgti diabetu.

Gydo vidurių užkietėjimą

Reguliarus agurkų vartojimas padeda palaikyti normalią žarnyno veiklą ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Pagrindinė vidurių užkietėjimo priežastis yra dehidratacija, todėl vandeningas agurkas padeda išvengti šių problemų palaikydamas reikiamą vandens kiekį organizme.

Lengva įtraukti į kasdienę mitybą

Agurkus naudingiausia vartoti šviežius, tačiau jų vienų valgyti nebūtina. Šią daržovę galima naudoti salotoms ar šalia kito patiekalo. Juos taip pat galima valgyti su alyvuogių aliejumi, pagardinus druska ar humusu.

Ekspertai perspėja, kad agurkų nereikėtų maišyti su majonezu ar kitais panašiais produktais.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---