Žodis cholesterolis pastaruoju metu tapo tiesiog įžeidimu. Visuotinai priimta, kad cholesterolis yra blogas. Bet ar tai tikrai taip? O ar žinojote, kad vaisiai gali padėti sumažinti blogo cholesterolio kiekį kraujuje?
Cholesterolis yra svarbi cheminė medžiaga, be normalaus jo kiekio organizmo veikla neįmanoma. Žiniasklaidoje įprasta sakyti, kad cholesterolis yra pavojingas, kad jo perteklius yra mirtinas. Bet ar tikrai taip ir yra? Žinoma, kad ne.
Cholesterolio trūkumas taip pat pavojingas žmogaus organizmui, kaip ir jo perteklius. Turėtumėte atidžiai stebėti vadinamojo gerojo ir blogojo cholesterolio santykį. Jei skaičius yra per mažas, turite jį padidinti. Tačiau praktikoje dažniausiai susiduriame su padidėjusiu cholesterolio kiekiu. Faktas yra tas, kad jis patenka į mūsų kraują iš greito maisto. Blogasis cholesterolis nusėda ant kraujagyslių sienelių ir jas susiaurina. Dėl to blogai cirkuliuoja kraujas, gali susidaryti kraujo krešuliai ar pačios kraujagyslės plyšimas, o tai visada gali sukelti insultą.
Geriausiu atveju žmogaus kraujospūdis pradės šokinėti, gali prasidėti įvairios gretutinės ligos ir visa tai dar labiau kenkia, jei jūsų blogojo cholesterolio rezultatai yra negeri. Būtent dėl to pacientas turi atidžiai stebėti savo kraujagyslių būklę. Bet ne viskas taip blogai. Yra daug patikimų būdų, kaip galite sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje nenaudodami jokių vaistų.
Turėtumėte atkreipti dėmesį į vaisiu. Citrusiniai vaisiai, abrikosai, ypač ne pernokę, ir obuoliai jums bus labai naudingi. Jei pabosta citrusiniai vaisiai, pakeiskite juos obuoliais ar abrikosais. Tik kai kuriais atvejais juos sunku gauti, tačiau tam yra gera išeitis: galite valgyti džiovintus vaisius. Jie natūraliai valo kraujagysles ir mažina cholesterolio kiekį. Obuoliai naudingi tik tada, kai yra valgomi kartu su žievele.