Kad ir kaip norėtųsi skaniai pavalgyti, turėtumėte atsisakyti tam tikrų maisto produktų tuščiu skrandžiu, jei nenorite susidurti su virškinimo problemomis.
Mitybos specialistai teigia, kad žmogus turėtų susimąstyti apie savo mitybos įpročius, jei pavalgęs, ypač po pusryčių, jaučia diskomfortą. Kokie maisto produktai gali pabloginti virškinimą? Šiandien atsakysime, kokių produktų nederėtų vartoti ryte.
Kava
Tiesa, kai kurie žmonės neįsivaizduoja savo ryto be puodelio kavos, tačiau gali tekti nusivilti: tonizuojantis gėrimas nėra pats geriausias pasirinkimas.
Kavos puodelis iškart pabudus lemia skrandžio sulčių gamybą. Geriant kavą organizmas negauna degalų, todėl tulžis ardo skrandžio sieneles ir žmogus gali jausti didelį skausmą.
Sausi pusryčiai
Daugybė reklamų televizijoje ir internete skatina žmogų galvoti, kad sausi pusryčiai ne tik suteikia žvalumo, bet ir pamaitina organizmą vitaminais bei mikroelementais. Tačiau, deja, sausi pusryčiai nėra itin sveikas produktas. Sausi pusryčiai iš tikrųjų yra paprasti angliavandeniai, didinantys gliukozės kiekį kraujyje, todėl žmogus greitai pasisotina ir gali greitai išalkti, o galiausiai tiesiog apkrauna virškinimą.
Saldūs kepiniai
Žinoma, kartais žmogus nori pasimėgauti gardžia bandele prie arbatos, tačiau derėtų žinoti, kad saldūs kepiniai skatina kasos veiklą ir insulino gamybą.
Nuolatiniai gliukozės šuoliai neigiamai veikia žmogaus organizmą. Visų pirma, žmogus nesijaučia sotus ir po pusvalandžio jis vėl keliauja į virtuvę ieškoti užkandžių. Antra, gali priaugti papildomų kilogramų, kurie taip pat yra padidėjusio insulino kiekio kraujyje priežastis.
Kalbant apie mielinius kepinius, jie taip pat nėra geriausias pasirinkimas. Mielės sukelia skausmą, diskomfortą ir dujų susikaupimą žarnyne. Jei žmogus negali pasakyti „ne“ kepiniams, jų vartojimą reikėtų sumažinti bent iki 1-2 kartų per savaitę.