Parodykite mums bent vieną šeimą, kurioje kam nors nepatiktų skanūs ir sultingi žuvų kotletai! Juk tai – neįtikėtinai švelnus žuvies patiekalas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Juos pagaminti nebus sunku, ypač pagal mūsų receptą.
Ingredientai:
menkės filė – 1,5 kilogramo;
žiediniai kopūstai – 800 gramų;
svogūnai – 1 vienetas;
kiaušinis (didelis) – 1 vienetas;
malti avižiniai dribsniai – 70 gramų;
druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas:
Žuvį perleiskite per mėsmalę ir į gautą masę sudėkite nuluptą ir supjaustytą svogūną. Žiedinius kopūstus suskirstykite į atskirus žiedynus ir virkite, kol bus pusiau išvirę. Tuomet perleiskite juos per mėsmalę ir pridėkite prie žuvies.
Tada į masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Gautą masę palikite pastovėti maždaug 10 minučių, jei susidarys skystis, nupilkite jį. Tuomet formuokite kotletus, apvoliokite juos sumaltuose avižiniuose dribsniuose ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių.
Tuomet žuvies kotletus perkeliame ant kepimo popieriumi padengtos kepimo formos ir kepame įkaitintoje iki 180-190 laipsnių orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
Žuvų kotletai paruošti! Puikus garnyras prie jų – šviežių daržovių salotos. Skanaus!