Šiandien atskleisime paslaptį, kaip žuvies kotletai gali tapti ypatingai skanūs. Galite pasirinkti bet kokios rūšies žuvį. Bet kokiu atveju kotletai gausis kvapnūs ir sultingi.
Nepaprastai skanūs žuvies kotletai
Jums reikės:
- 600 g bet kokios žuvies
- 1 šaukšto bulvių krakmolo
- 1 vidutinio svogūno
- 3 arbatinių šaukštelių avižinių dribsnių
- 1 mažos morkos
- 3 šaukštelių sojų padažo
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- džiūvėsėlių (nebūtinai)
Gaminimas:
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir sutarkuokite morkas. Įkaitinkite keptuvėje šiek tiek augalinio aliejaus ir apkepkite daržoves. Pabaigoje supilkite sojos padažą ir kepkite dar 1-2 minutes.
Žuvį nuplaukite ir pašalinkite kaulus. Nukaulintą žuvį sumalkite mėsmalėje arba sutrinkite elektriniu smulkintuvu kartu su apkeptomis daržovėmis. Taip pat galite pridėti žolelių pagal skonį.
Įberkite druskos ir pipirų į paruoštą faršą, sumaišykite su avižiniais dribsniais ir bulvių krakmolu. Viską gerai išminkykite ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių, kad avižiniai dribsniai išbrinktų ir sugertų visą drėgmę.
Po 20 minučių išimkite faršą ir šlapiomis rankomis suformuokite norimos formos kotletus. Jei norite, prieš kepdami juos galite apvolioti kvietiniuose miltuose ar džiūvėsėliuose.
Kepkite žuvies kotletus iš abiejų pusių, kol jie gražiai apkeps.
Taip pat kotletus galite kepti ne keptuvėje, o orkaitėje arba ruošti garuose. Pasirinkite jums labiausiai patinkanti ruošimo būdą, ir mėgaukitės skaniu ir sveiku patiekalu.
Skanaus!