Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Lašišos šašlykas su apelsinų sultimis ir česnaku

Grožis reikalauja didelių aukų. Tačiau mes žinome, kaip atsikratyti papildomų kilogramų be didelių išlaidų ir pastangų. Harmonijos paslaptis slypi gardžiuose, bet nekaloringuose patiekaluose. Vienas tokių – beprotiškai sultingas ir aromatingas lašišos šašlykas. Citrusinės natos kartu su subtilia žuvimi yra tiesiog beprotiškai skanu!

šašlykas

Lašišos šašlykas

Jums reikės:

  • 1,5 kg raudonos žuvies (tinka lašiša ar upėtakis)
  • 2 mažų česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio čiobrelių
  • 0,5 šaukštelio maltų baltųjų pipirų
  • 1 šaukštelio augalinio aliejaus
  • 2 šaukštų apelsinų sulčių
  • rupios jūros druskos pagal skonį

Gaminimas:

Šiam patiekalui galite naudoti bet kokią raudoną žuvį. Sultingiausias patiekalas gaunasi iš lašišos, nes šios rūšies žuvys yra riebesnės. Prieš pradedant gaminti, žuvį kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. O tada supjaustykite į lygias dalis. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite čiobreliais. Taip pat kiekvieną gabalėlį kruopščiai įtrinkite česnako skiltelėmis.

šašlykas

Tada žuvį apšlakstykite šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. Įpilkite vieną arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus ir viską gerai išmaišykite. Dabar indą su žuvimi uždenkite maistine plėvele ir perkelkite į šaldytuvą. Palikite marinuotis 10-15 minučių.

Kai žuvis išsimarinuos, suverkite ją ant medinių iešmelių. Stenkitės lašišos gabalėlius pradurti tiksliai per vidurį. Taip kepimo metu žuvis liks ant iešmelių ir keps tolygiai. Šį patiekalą galite kepti kepsninėje arba iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kepimo procesas trunka tik 10-15 minučių. Svarbiausia nepamiršti reguliariai vartyti iešmus su žuvimi.

šašlykas

Prieš patiekiant, žuvį galima papuošti šviežiomis žolelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---