Grožis reikalauja didelių aukų. Tačiau mes žinome, kaip atsikratyti papildomų kilogramų be didelių išlaidų ir pastangų. Harmonijos paslaptis slypi gardžiuose, bet nekaloringuose patiekaluose. Vienas tokių – beprotiškai sultingas ir aromatingas lašišos šašlykas. Citrusinės natos kartu su subtilia žuvimi yra tiesiog beprotiškai skanu!
Lašišos šašlykas
Jums reikės:
- 1,5 kg raudonos žuvies (tinka lašiša ar upėtakis)
- 2 mažų česnako skiltelių
- 1 šaukštelio čiobrelių
- 0,5 šaukštelio maltų baltųjų pipirų
- 1 šaukštelio augalinio aliejaus
- 2 šaukštų apelsinų sulčių
- rupios jūros druskos pagal skonį
Gaminimas:
Šiam patiekalui galite naudoti bet kokią raudoną žuvį. Sultingiausias patiekalas gaunasi iš lašišos, nes šios rūšies žuvys yra riebesnės. Prieš pradedant gaminti, žuvį kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. O tada supjaustykite į lygias dalis. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite čiobreliais. Taip pat kiekvieną gabalėlį kruopščiai įtrinkite česnako skiltelėmis.
Tada žuvį apšlakstykite šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. Įpilkite vieną arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus ir viską gerai išmaišykite. Dabar indą su žuvimi uždenkite maistine plėvele ir perkelkite į šaldytuvą. Palikite marinuotis 10-15 minučių.
Kai žuvis išsimarinuos, suverkite ją ant medinių iešmelių. Stenkitės lašišos gabalėlius pradurti tiksliai per vidurį. Taip kepimo metu žuvis liks ant iešmelių ir keps tolygiai. Šį patiekalą galite kepti kepsninėje arba iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kepimo procesas trunka tik 10-15 minučių. Svarbiausia nepamiršti reguliariai vartyti iešmus su žuvimi.
Prieš patiekiant, žuvį galima papuošti šviežiomis žolelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Skanaus!