Pernai su vyru Naujuosius metus sutikome ne namuose. Mes patys nusprendėme pailsėti nuo svečių, o draugai pakvietė pas save. Būtent ten pirmą kartą buvo paragautas šis neįprastas, bet labai skanus užkandis. Mes jį vadiname „Talino silke“.
Iš pirmo žvilgsnio Talino stiliaus silkė labiau panaši į desertą. Apskritai nustebau, kodėl keistas stiklą primenantis daiktas buvo atneštas ant stalo. Bet paragavusi užkandžio iškart paprašiau recepto. Pasirodo, kad šis užkandis yra labai lengvai paruošiamas!
Jums reikės:
- Silkės 1 vnt.
- Grietinės 180 g
- Želatinos 8 g
- Muskato riešuto pagal skonį
- Vandens 50 ml
- Svogūnų laiškų
- Žalumynų pagal skonį
- Krapų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmasis žingsnis yra žuvies darinėjimas. Filė atskirkite nuo keteros, supjaustykite ją mažais kubeliais. Būkite atsargūs, kad nepaliktumėte kaulų! 20 minučių palikite želatiną, užmerktą vandenyje.
Nuplaukite ir nusausinkite žalumynus. Supjaustykite juos smulkiai. Svogūnų laiškus geriau iš anksto užpilti verdančiu vandeniu, kad jie nebūtų kartaus skonio. Želatiną ištirpinkite.
Maišykite, kol ji visiškai ištirps. Supilkite želatiną į 25% riebumo grietinę. Sumaišykite ingredientus. Ten įberkite žiupsnelį muskato.
Silkę ir smulkintas žoleles supilkite į grietinę. Dar kartą kruopščiai sumaišykite. Išpilstykite šią masę į silikonines formas. Uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve 6 valandas.